Hvad betyder det at være psykolog med ydernummer? Det betyder, at du driver din egen selvstændige praksis, men at du samtidig bliver en del af det offentlige sundhedsvæsen. Når du får tildelt ydernumre betyder det, at personer, som har brug for psykologhjælp bliver henvist til din privatpraksis af deres egen praktiserende læge.

Når du arbejder som psykolog med ydernummer, er der nogle bestemmelser og krav, som du skal leve op til. Du skal følge den såkaldte praksisoverenskomst. Du skal være uddannet psykolog og have erfaring med at arbejde som psykolog inden for bestemte behandlingsområder. Det kan fx være angst, depression og PTSD efter ulykker eller overfald. Du skal være autoriseret psykolog. Du skal kunne arbejde mindst 22 timer om ugen med klienter, som er henvist via det offentlige sundhedsvæsen til din klinik.

I nogle dele af landet er det eftertragtet at arbejde som psykolog med ydernummer, og der kan være rift om ydrenummer. Det er et særligt bedømmelsesudvalg, som beslutter, om du får tildelt ydernumre.

Fordele ved ydernummer

Fordelen ved at arbejde som psykolog med ydernummer er, at man får en stor kundekreds med det samme, fordi der løbende bliver henvist klienter til en. Man er dermed sikret et stabilt flow af klienter og dermed også en nogenlunde stabil indtægt, hvilket mange selvstændige psykologer er glade for.

Ulemper ved ydernummer

Det er både en fordel og en ulempe, at det offentlige sundhedsvæsen bliver ens største kunde. For selvom der henvises mange klienter til en psykolog med ydernummer, så stiller det offentlige sundhedsvæsen samtidig mange krav til psykologer med ydernummer. Disse krav og bestemmelser skal man være indstillet på at leve op til. Ud over selve psykologbehandlingen forpligter man sig bl.a. til økonomistyring og effektmåling, fordi det offentlige gerne vil have mest mulig sundhed for pengene.

About jiar

maj 2024
M Ti O To F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031