Det tager 5 år at uddanne sig til psykolog på universitetet, men hvad skal du så bagefter? Hvilken slags arbejdsliv drømmer du om? Måske har du allerede i løbet af din uddannelse fundet frem til det område inden for psykologien, som du brænder for at beskæftige dig med. Hvis du er færdiguddannet og stadig ikke afklaret omkring, hvad du gerne vil, så læs med her og få noget mere inspiration.

Psykolog i privat regi

Du har mulighed for at søge ansættelse i en privat psykologpraksis. Dermed kan du blive privat ansat og arbejde med samtaleterapi, uden at du selv ejer klinikken. Men har du mod på at arbejde som selvstændig psykolog, så kan du åbne din egen solo-praksis med klienter. Her har du foden under eget bord og bestemmer selv. Nogle psykologer med egen selvstændig psykolog-praksis vælger at søge ydernummer. Det betyder, at de får det offentlige sundhedsvæsen som deres største kunde, fordi det så er praktiserende læger i det offentlige, som henviser klienterne til psykologen.

Psykolog i offentligt regi

Vil du gerne arbejde i det offentlige, så er der to store arbejdsområder: psykiatrien og PPR (pædagogisk-psykologisk rådgivning).

I psykiatrien arbejder man med at udrede og teste børn, unge og voksne med psykiske lidelser, og man arbejder med samtaleterapi.

Inden for PPR-området arbejder psykologer med testning af børn mellem 0-18 år. Psykologerne samarbejder i teams med pædagoger og lærere for at imødekomme børnenes særlige behov.

Forhandlingerne om den nye 10-års plan for psykiatrien er forsinket, men forventes at gå i gang i 2021. Der lægges op til, at der bl.a. skal være gratis psykologhjælp for børn og unge.

Arbejds- og organisationspsykologi

Er du interesseret i arbejdspsykologi og organisationspsykologi, så kan du finde arbejde i både det private og offentlige. Her kan du beskæftige dig med psykisk arbejdsmiljø, medarbejderudvikling og være med til at optimere samarbejdet i forskellige virksomheder.

Spring ud i det

Det gælder om at springe ud i arbejdslivet med modet til at prøve det af. Måske er det ikke i dit første job, at du finder din rette hylde, men du vil få arbejdserfaring, som kan bringe dig videre til dit næste job. Der er gode muligheder for, at man kan blive efteruddannet som psykolog – både som privatpraktiserende og offentlig ansat. De fleste nyuddannede psykologer går også efter at få en autorisation som psykolog. Det er ikke i alle psykologjob, at det er et krav at have autorisation, men autorisation er et kvalitetsstempel, som de fleste psykologer gerne vil have.

About jiar

juni 2024
M Ti O To F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930