Psykologi er en af de universitetsuddannelser, som er mest populære, og som kræver et højt gennemsnit at komme ind på. Der er mange, som gerne vil beskæftige sig med psykologi, fordi de drømmer om at hjælpe mennesker, som står i en livskrise, er traumatiserede eller lider af psykiske sygdomme.

Psykologi er et kæmpestort område, og det tager 5 år at uddanne sig til psykolog. Det kan man gøre på Københavns Universitet eller et af landets andre universiteter.

Studietiden på psykologistudiet

På bacheloruddannelsen stifter man bekendtskab med mange forskellige områder inden for psykologien. Det er fx socialpsykologi, biologisk psykologi, neuropsykologi, personlighedspsykologi, kognitionspsykologi, pædagogisk psykologi, klinisk psykologi, udviklingspsykologi, arbejds- og organisationspsykologi m.m. Her er masser af spændende emner at tage fat på, og fordelen ved at blive introduceret til alle disse områder er, at man efterfølgende kan dykke ned i bestemte fagområder og specialisere sig. Det er især på kandidat-delen af uddannelsen, at man får mulighed for at specialisere sig, og nogen bliver så optaget af det, at de efterfølgende vælger at blive Phd.-studerende. Med en Phd har man mulighed for at blive forsker ved et universitet og fordybe sig endnu mere i psykologien og undervise studerende.

Hvor arbejder psykologer?

Psykologer kan være ansat både i det offentlige og private, eller de kan have deres egen privatpraksis. De fleste, som uddanner sig til psykolog, har også selv prøvet at gå til psykolog. Ikke fordi, der nødvendigvis er noget alvorligt galt i deres liv, men fordi de ønsker at lære sig selv at kende, udvikle sig og få indsigt i sig selv.

Som psykolog kan man have voksne klienter eller man kan arbejde med børn og unge. Begge dele kan være utroligt spændende, det gælder blot om at finde frem til det område, man brænder for. Måske vil du gerne arbejde med klienter, som befinder sig i livskriser og specialisere dig i det. Det kan også være, at du er optaget af at hjælpe folk, som lider af forskellige traumer, angst eller depression. Eller det kan være, at du beskæftiger dig med børn og unge, som er ramt af sorg, eller børn og unge med angst, depression, spiseforstyrrelser eller lavt selvværd. I psykiatrien beskæftiger man sig med mennesker, som har forskellige psykiske lidelser, og måske er det lige præcis det område, du gerne vil arbejde med. Det kan også være, at du finder det spændende at arbejde i virksomheder, hvor du beskæftiger dig med arbejdspsykologi eller organisationspsykologi, og hvor fokus er på at udvikle medarbejdere og få dem til at samarbejde i et bedre psykisk arbejdsmiljø. Der findes ganske enkelt spændende psykologjobs overalt i vores samfund, og det gælder blot om at finde frem til det job, som passer bedst til dine kompetencer og interesser.

About jiar

marts 2024
M Ti O To F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031