Noget af det, der kan være generende ved at være nervøs, oprevet eller på anden måde have psykiske problemer, uden at man egentlig er syg, er, at man kan have en masse ting, der generer en i hverdagen og hele tiden holder tilstanden ved lige. Derfor er det vigtigt, at du, hvis du for eksempel er et nervøst gemyt, forsøger at skabe nogle afslappede forhold omkring din hverdag, så du får ro til at reflektere og falde ned. Hvis du har en egentlig psykiatrisk diagnose omkring angst etc., er det naturligvis noget helt andet – så skal du have professionel hjælp. Men her er nogle tips til, hvad du selv kan gøre, hvis du bare svinger lidt en gang imellem, sådan som de fleste af os gør.

Vær praktisk orienteret i hverdagen

Mange kan få ro med sig selv ved at foretage sig noget praktisk i hverdagen. Du kan vaske tøj, bage brød, gå en tur, gøre rent – der er mange muligheder for at tage praktisk fat, og der er mange erfaringer, der viser, at det har en gavnlig effekt, hvis man skal have hjernen til at slappe lidt af. Har du en have, så er havearbejde en super ting, hvis du gerne vil bruge din krop til noget praktisk.

Vær sund og godt tilpas

Sørg for at pleje din sundhed, spis sundt og hold en god hygiejne. Det gælder også din mundhygiejne, for en sund mund er ofte lig med at undgå andre sygdomme. Det kan også handle om, at du har isninger i tænderne, som kan være stærkt generende. Isninger i tænderne kan afhjælpes på forskellig måde. Der er isninger i tænderne ikke noget, du behøver at blive nervøs over – du kan tage fat på at pleje dine tænder, så problemet bliver meget mindre.

Plejer du dig selv, vil du ofte finde mere ro og dermed kunne slappe bedre af. Begrebet en sund sjæl i et sundt legeme er ikke grebet ud af luften.

Snak med andre

Hvis du mere dybt har ondt i livet, så er det vigtigt, at du søger hjælp. I første omgang kan du måske åbne dig over for en god ven eller veninde, men har du ikke en sådan, kan du søge at få en samtale hos en professionel. Er du ung, er dette gratis i vore dage, men som lidt ældre skal man selv betale i hvert fald en del af psykologiens honorar. Men det er penge, der kan være godt givet ud.

I mange tilfælde er det at gå til psykolog en slags hjælp til selvhjælp, fordi psykologen kan tage toppen af nogle af dine problemer, inden de bliver til noget, der skal behandles med medicin eller andet.

About rachele

maj 2024
M Ti O To F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031