Behandlingssystemet inden for psykologi og psykiatri er en blanding af private klinikker og offentlige institutioner, og det er et stort og omfattende system, hvor der ofte vil være behov for at kommunikere også uden for det egentlige journalsystem. Her vil det være en stor fordel at betjene sig af fælles it-løsninger, der kan føre folk sammen på kryds og tværs, inden og uden for de enkelte institutioner og klinikker.

It system binder sammen

For mange institutioner vil det være en stor fordel at tænke i at få udviklet og installeret et CRM-system, hvor de enkelte medarbejdere bindes sammen af et fælles it-system, hvor man kan arbejde med udvikling af indsatsområder, lave aftaler og rammer og i det hele taget arbejde med at skabe de relationer til andre aktører, som kan bringe en frem. CRM står for Customer Relationship Management og er oprindeligt it-systemer, som er tænkt til brug for udvikling af salg, kunderelationer og kontakter til andre samarbejdspartnere. De leveres af anerkendte virksomheder som leverandør af it-systemer Lime technologies. Men det kan anvendes i alle brancher herunder også i helsebranchen, hvor man også har brug for samarbejde, og Lime technologies kan rådgive om de muligheder, et CRM-system vil kunne give.

Stort arbejdsfelt

Det psykologiske og psykiatriske område er et stort arbejdsområde, som beskæftiger sig med et stort antal diagnoser og mange patienter. Man taler om, at der er op mod 450 anerkendte diagnoser inden for dette område, og det er klart, at det stiller store krav til ekspertise og til de systemer, der skal håndtere hele området.

Diagnoser stilles efter det såkaldte ICD system, ICD er en forkortelse for International Classification of Diseases, og med dette system kan man inddele diagnoserne efter forskellige kriterier, så de kan vurderes og behandles ud fra nogle fælles kriterier. Også her kommer it ind som et vigtigt hjælpeværktøj, fordi det er umuligt at overskue så stort et felt uden nogen form for it-mæssig support. Hele systemet dækker alle former for diagnoser fra de helt dybe personlighedsforstyrrelse over depressioner til demens og andre forhold, og rigtig mange danskere vil gennem årene enten personligt eller i familien støde på en diagnose.

About rachele

juli 2024
M Ti O To F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031