Mennesker strømmer til psykolog som aldrig før, og der er lange ventelister for at komme til psykolog – op til mange måneder. Men som psykolog har du en forpligtelse til, at dine klienter får en god oplevelse, når de besøger din klinik, også selv om du kan vælge og vrage mellem, hvem du vil tage ind som klienter. Det er derfor vigtigt, at du indretter din klinik, så den både udstråler professionalisme og er venlig og rar at komme i for de mennesker, der søger dine råd og din vejledning. Lange ventelister gør også, at du kan ofre ressourcer på at skabe gode rammer for samtalerne.

Her er nogle forslag til, hvad du kan gøre for at skabe smukke og indbydende rammer i din klinik.

Skab varme rammer omkring samtalerne

For de fleste mennesker, der søger en psykolog, vil det være vigtigt, at der er venlige og varme rammer omkring deres besøg i din psykologklinik. Vi foreslår derfor, at du monterer dine vægge med smukt og elegant tapet i forskellige farver, og der er mange muligheder hos Familietapeter.dk. Her kan du få tapet i forskellige farver, så du kan afstemme din kliniks rum efter den stemning, du gerne vil sætte. Hvor alting før skulle males hvidt, er tapet i forskellige farver i dag in, og farver kan give helt andre og mere indbydende rammer i et rum – også for dine samtaler med dine klienter.

Loungemiljø til den dybe samtale

Vi vil også foreslå dig at anskaffe nogle lækre loungeagtige møbler, så du kan indrette et hjørne, hvor du kan føre dybe og fortrolige samtaler. Tiderne hvor psykologen sad på en stol og klienten lå på en briks ved siden af og talte op i luften, er forbi, og i dag vil vi gerne føre gode samtaler, som kan hjælpe klienten fremad. Et loungehjørne giver dig gode muligheder for at skabe den rette stemning sammen med klienten og samtidig bevare den nødvendige afstand.

Flere søger psykologhjælp

Det er blevet mere almindeligt at søge psykologhjælp, og ikke mindst unge mennesker har fundet ud af, at samtaler med en uvildig fagperson kan være et godt redskab, hvis de har problemer i livet og har brug for at komme videre. Senest er det også blevet muligt for unge at modtage gratis psykologtimer, og det har ikke gjort efterspørgslen mindre. Det er blandt andet det, der er baggrunden for de længere ventetider hos de danske psykologer.

Også midaldrende søger i høj grad mod psykologerne. I denne aldersgruppe hersker stress og udbrændthed, og i disse tilfælde er det en stor hjælp, når man kan få råd og vejledning hos en professionel samtalepartner. Alt hos en psykolog handler om hjælp til selvhjælp, og som psykolog har du en vigtig rolle, når folk skal finde deres livsglæde igen.

About rachele

juni 2024
M Ti O To F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930