Vi lever i en tid, hvor flere børn og unge udvikler en spiseforstyrrelse. Det kan der være flere årsager til. Det kan være følelsesmæssige forstyrrelser, hvor barnet har det svært, fordi det fx bliver mobbet i skolen, forældrene skal skilles, eller barnet føler sig forkert. I forsøget på at opnå en eller anden form for kontrol, kan barnet kontrollere sit indtag af mad og dermed udvikler anoreksi, som er en af flere spiseforstyrrelser, man kan lide af. Med en spiseforstyrrelse følger et overdrevent fokus på udseende og motion.

Psykologhjælp til dit barn

Hvis man har et barn eller en teenager, som lider af en spiseforstyrrelse, er det vigtigt, at barnet eller den unge kommer hurtigt i behandling. Det kan være psykologbehandling, og hvis barnet nægter at spise, kan det blive nødvendigt med en hospitalsindlæggelse. Det kræver professionel behandling at komme ud af en spiseforstyrrelse. Som forælder kan man støtte barnet, og man kan få rådgivning hos en psykolog om, hvordan man skal forholde sig som pårørende til en person med spiseforstyrrelse.

Chikane, mobning og dårligt selvværd kan udløse anoreksi

Børns digitale liv kan være medvirkende årsag til, at antallet af børn med spiseforstyrrelser er stigende. På sociale medier som Instagram og Facebook kan børnene følge med i ”perfekte” unge og voksnes liv, og disse glansbilleder kan give børnene dårligt selvværd, fordi de ikke selv kan leve op til det, hvilket kan starte et ønske om vægttab og dermed udvikle en spiseforstyrrelse. Det kan også være chikane eller mobning online, som kan føre til spiseforstyrrelse.

About jiar

18 Comments

Leave a Reply

november 2021
M Ti O To F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930